Taycan konfigurator

Zgodbe prihodnosti

Menu item

Porsche Electric Sport Sound: zvok kot nepogrešljiv del vožnje

Zvok je akustična vizitka znamke Porsche. Vsak njen oboževalec zlahka prepozna značilen zvočni odtis šestcilindrskega bokserskega motorja. Zvok pri avtomobilu nima samo čustvene komponente, ampak vozniku daje tudi neposredno informacijo o trenutnih razmerah na cesti. Voznik lahko že s pomočjo zvoka avtomobila ugotovi, kakšen je oprijem vozila in po kakšni podlagi trenutno pelje. Tudi električna vozila imajo specifičen zvok, ta pa je odvisen od njihovega karakterja.

4 MIN BRANJA

Menu item

Marko Štamcar o skrivnosti uspeha in mobilnosti prihodnosti

Kako je videti uspeh? Kakšna je pot do njega in kako nanj gledamo Slovenci? Ga sprejemamo in želimo sleherniku ali nas še vedno zmoti, ko nekomu med nami resnično uspe na področju, na katerem deluje? O tem smo se pogovarjali z Markom Štamcarjem, ki je svojo pot do uspeha tlakoval že zelo zgodaj: od dijaških let z razvojem storitve za shranjevanje datotek Shrani.si in hkratnim delom na daljavo za Google do soustanovitve podjetja Outfit7, ki se je z družino aplikacij Talking Tom uvrstilo na svetovni zemljevid zabavne industrije.

21 MIN BRANJA

Menu item

Aksel Lund Svindal: zgodba o povezanosti

Med smučarjem in goro obstaja posebna vez. Gora predstavlja življenje: med vrhom in dolino so vzponi, padci in čustveni vrtiljak, ki jih na celotni poti doživlja sleherni posameznik. Norveški alpski smučar Aksel Lund Svindal, olimpijec, ki se je v svoji karieri več kot 80-krat povzpel na zmagovalni oder, se tega še posebej dobro zaveda.

5 MIN BRANJA

Menu item

Z virtualnega na resnično dirkališče: ko zapojejo čustva

Vonj po zažganih gumah in bencinskih hlapih – stereotipen prizor, ko pomislimo na neizprosno moč pod pokrovom športnega avtomobila. A kaj, ko je tehnološki napredek dokončno ulovil tudi svet ljubiteljev visokih obratov in izkušnjo dinamične vožnje postavil na novih temeljih. Porsche Taycan kot glasnik nove ere spaja tradicijo in razvoj novih tehnologij, česar se dodobra zaveda tudi sleherni ponosni lastnik tega osupljivega avtomobila. A kako se to povezuje z izkušnjo tistih, ki visoke obrate in dinamično vožnjo živijo v virtualnem svetu?

6 MIN BRANJA

Menu item

Električni Porsche Taycan na bencinski način in Niko Mihelič

Avtomobilski svet se je po stoletju razvoja ognja nad valji znašel na razpotju nove dobe – na pragu tišine, nad breznom predpisov. Zdi se, da se razburljivost ovinkov v visokotehnološki sterilnosti razblinja oziroma pelje naravnost v avtomobilske vice, kjer bodo vozniški hedonisti tavali v svojih spominih, ko jih bodo od točke A do B, tja in nazaj, vozili čipi oziroma avtopiloti. Sam sem se kot vozniški uživač nemalokrat ujel v te črne misli, in preden sem sedel v Taycana, dejansko niti nisem razmišljal, ali tok elektronov res zmore vse tisto, kar omogoča reakcija ogljikovodikov v svetem gralu užitkov – šestvaljnem bokserskem motorju s Porschejevim podpisom.

9 MIN BRANJA

Menu item

Novi član električne družine Taycan

Naša električna družina Taycan je dobila že četrtega člana, osnovni model športne limuzine, ki se je pridružil Taycanu Turbo S, Taycanu Turbo in Taycanu 4S. Njegova posebnost sta zadnji pogon in možnost izbire dveh velikosti baterije, ljubitelje hitrosti in znamke Porsche pa navdušujeta tudi moč in pospešek novega modela.

5 MIN BRANJA

Menu item

Poglobljena predstavitev modela Porsche Taycan Turbo

Tako kot vse uspešne zgodbe, se je tudi zgodba o Porsche Taycanu pričela z vizijo. A če ste pomislili, da so se vse Porschejeve vizije rodile v duhu bencinskih hlapov, vas moramo popraviti. Pred več kot 120 leti, natančneje leta 1898, je Ferdinand Porsche predstavil svoj prvi avtomobil, Egger-Lohner C.2 Phaeton, ki je z električnim motorjem z močjo 3-5 KM dosegal za tiste čase osupljivih 25 km/h. Prvi Porsche je bil torej električen in mirne duše lahko trdimo - preroški. Sledilo mu je stoletje razvoja dizelskih in legendarnih Porschejevih bencinskih motorjev, ki se še danes uvrščajo v sam svetovni vrh avtomobilske tehnologije. Nato pa se je zgodilo leto 2015, ko je javnost osupnila nad konceptom popolnoma električnega športnika, Porschejem Mission E.

15 MIN BRANJA

Menu item

Taycan Cross Turismo: pravi multitalent med električnimi športnimi avtomobili

Porsche je danes na virtualni svetovni premieri javnosti predstavil novi Taycan Cross Turismo. Proizvajalec športnih avtomobilov s to vsestransko modelsko različico razširja produktni portfelj svoje prve popolnoma električne serije športnih modelov in s tem sistematično nadaljuje svojo pot v smeri trajnostne mobilnosti.

3 MIN BRANJA

Menu item

S Taycanom Turbo S po Sloveniji: Različne možnosti polnjenja

Polnjenje električnega avtomobila. Za marsikoga še vedno opravilo, ki podaja več vprašanj kot odgovorov. S Sašo Kapetanovičem in Porschejevim superšportnikom Taycanom Turbo S smo se odpravili na izlet po Sloveniji, kjer smo spoznali različne načine polnjenja električnih in hibridnih Porschejev.

5 MIN BRANJA

Menu item

Posodobitve pri Taycanu: Večji doseg, večja povezljivost, več barv

Taycan in Taycan Cross Turismo stopata v leto 2022, ki prinaša številne spremembe in posodobitve. Pri vseh modelih bo povečan doseg pri vsakodnevni vožnji, v infotainment sistem prihaja popolna integracija tehnologije Android Auto, Taycana pa boste odslej lahko parkirali kar s pomočjo pametnega telefona. Bolj raznolik bo tudi izbor barv po želji.

4 MIN BRANJA

Menu item

Trajnostna prihodnost avtomotošporta

Še pred leti si dirkanja brez bencinskih agregatov nismo znali predstavljati, danes pa se lahko električni dirkalniki postavijo ob bok najmočnejšim visokooktanskim strojem. Z dirkalnikom Porsche Misson R stopamo v novo obdobje električnega avtomobilskega športa.

4 MIN BRANJA

Menu item

Ko se srečajo avtomobilski superšportnik in vrhunski tenisačici

Enkrat letno se Portorož, ki je eden slovenskih turističnih biserov, prelevi v središče svetovnega ženskega tenisa. S slovenskima predstavnicama teniške karavane, Kajo Juvan in Andrejo Klepač, smo se podali na kratko panoramsko vožnjo. Zaključila se je s presenečenjem, ki ga bosta težko pozabili.

3 MIN BRANJA

Menu item

Utelešenje Porschejeve filozofije

Niti karoserije še nismo namestili na dirkalnik, ko je naš razvojni inženir in testni voznik Lars Kern že sedel za volan Mission R-a in ga zapeljal po dirkališču. Kljub temu, da gre za koncept, je ta električni dirkalnik izdelan v skladu z najvišjimi tehnološkimi standardi tovarne Porsche.

5 MIN BRANJA

Menu item

Visoka napetost: kako delujeta Taycanova električna motorja?

Če ste že sedeli za volanom Porsche Taycana, poznate občutek, ko pohodite stopalko za elektriko. Sile, ki vas pritisne ob sedež in vam skorajda vzame sapo, ni možno primerjati z nobenim avtomobilom s klasičnim bencinskim motorjem. Pri modelu Taycan Turbo S se pri polnem pospeševanju sprosti neverjetnih 761 konjskih moči in vrtoglavih 12.000 Nm navora na vseh štirih kolesih. Elektromotorja na sprednji in zadnji osi neprekinjeno pospešujeta vse do končne hitrosti. Kako nam je pravzaprav uspelo potencial električnih motorjev dvigniti na popolnoma novo raven?

4 MIN BRANJA

Menu item

Več zmogljivosti in večji doseg

Prihajata prva električna modela, ki sta si prislužila kratico GTS. Taycan GTS in Taycan GTS Sport Turismo z več zmogljivosti, več dinamike in z več športnega DNKja legendarnih Porsche dirkalnikov. Z dosegom do 504 km je Taycan GTS prvi električni Porsche, ki je presegel magično mejo 500 km.

3 MIN BRANJA

Menu item

Porsche od blizu: Porsche Taycan 4S Cross Turismo

Popolnoma električen Porsche, ki z asfalta na makadam zapelje s samozavestjo, ki bi mu jo zavidal marsikateri vrhunski atlet. Prizor, ki je bil še pred nekaj leti znanstvena fantastika, je danes resničnost. Križanca med limuzinskim Taycanom in terencem smo pognali po idiličnih kraških cestah, kjer je razkril svoj vsestranski talent. Izjemne zmogljivosti, vrhunska vozna dinamika tako na asfaltu, kot na neutrjenih poteh ter družinsko-poslovna uporabnost so lastnosti, ki odlikujejo ta tehnološko dovršen avtomobil.

8 MIN BRANJA

Menu item

Porsche Driving Experience: S Taycanom Cross Turismo po lepotah Norveške

S Sašo Kapetanovičem se podajte na 800 kilometrov dolgo pot, polno prekrasnih cest, norih razgledov, vrhunske kulinarike ter zanimivih ljudi. Saša vas bo s serijo kolažev zapeljal skozi tridnevno raziskovanje osupljive narave Norveške in to na e-mobilnostni način, ki je v tamkajšnji družbi postal stalnica. Z vsestranskim športnikom Taycanom Cross Turismo je enkratno vozniško doživetje več kot zagotovljeno.

6 MIN BRANJA

Menu item

Discover the Unknown – Slovenija: Zgodbe strasti in uspeha

S Taycanom Turbo S na roadtrip po 26 državah vzhodne in osrednje Evrope. Zveni kot precej dolg izlet z avtomobilom, a je precej več kot to. Gre za pustolovščino manjše ekipe avtomobilskih zanesenjakov, ki so se podali na epsko popotovanje s spoznavanjem čudovitih krajev in zanimivih ljudi. Del večletnega projekta pod taktirko tovarne Porsche je bil tudi nekajdnevni obisk Slovenije. V Porsche Centru Ljubljana smo izkoristili priložnost in skupaj z ekipo odkrili nekaj navdihujočih lokalnih zgodb.

11 MIN BRANJA

Menu item

Mark Webber: Vožnja ni le adrenalin, ampak tudi zadovoljstvo

Pred kamero in v pogovoru: Mark Webber, nekdanji dirkalni šampion, ki je prišel do vrha ne le s talentom, ampak tudi s trdim delom in pregovorno nepopustljivostjo. Je ambasador znamke Porsche in mož, ki ne more brez adrenalina – a zna hkrati tudi natančno oceniti, kako daleč lahko gre. V Slovenijo je prišel na dogodek Wild at Heart, ki ga je organiziral Porsche Center Ljubljana. Posebej si je vzel čas in stopil tudi pred našo kamero. Preberite pogovor in si oglejte video.

3 MIN BRANJA

Menu item

Podarimo vam 50.000 kilometrov vozniških užitkov s Taycanom

Da bodo poti z električnimi športniki, modeli Porsche Taycan, brezskrbne, vam pri Porsche Centru Ljubljana podarimo za prvih 50.000 kilometrov elektrike. Zgodba prihodnosti, tehnologije, zmogljivosti, prestiža in trajnosti je tako še korak bližje vam.

3 MIN BRANJA

Hero image
Novi modeli Taycan|Prvih 50.000 km podarimo

Podarimo vam 50.000 kilometrov vozniških užitkov s Taycanom

Da bodo poti z električnimi športniki, modeli Porsche Taycan, brezskrbne, vam pri Porsche Centru Ljubljana podarimo za prvih 50.000 kilometrov elektrike. Zgodba prihodnosti, tehnologije, zmogljivosti, prestiža in trajnosti je tako še korak bližje vam.

Zmogljivost, udobje, prestiž in obenem tudi trajnost. To so elementi, ki se združujejo v električnih športnikih, modelih Porsche Taycan. S Taycanom se lahko v istem dnevu odpravite po rednih opravkih, na daljše potovanje ali celo na dirkališče. Če bi želeli, pa bi lahko z njim obkrožili tudi svet. Kako?

Če kdaj, je zdaj idealen čas za prehod v novo dobo električne mobilnosti. Razpršenost omrežja javnih polnilnic, ki jih dopolnjujejo tudi tiste, posebej rezervirane za voznike avtomobilov znamke Porsche, omogoča, da se lahko brezskrbno odpravite na katero koli pot – tako doma kot v tujini.

undefined

50.000 kilometrov ob nakupu novega modela Taycan

Pri Porsche Centru Ljubljana vam ob nakupu katerega koli novega modela Taycan podarimo vrednostno kartico MOON charge, ki bo vaše raziskovanje novih poti ponesla do 50.000 kilometrov daleč.

Če slednje postavimo v perspektivo, bi to pomenilo, da lahko obkrožite ekvator – dolg je približno 40.000 kilometrov – ali pa prevozite kar vse javne ceste v Sloveniji, saj te merijo prav toliko kot pot okoli sveta. Hkrati pa vam ostane še nekaj tisoč priložnosti za nove cilje.

Ta teoretični scenarij dobro prikaže dejansko vrednost in smotrnost izbire električnega Porscheja prihodnosti, saj je obilica vozniških užitkov za vsakega novega lastnika tako popolnoma brez skrbi.

A zakaj prav Taycan? Zmogljivost in udobje, združena v tipičnega Porscheja

Porsche Taycan je električni avtomobil, ki je vse od predstavitve leta 2019 najboljša izbira za električno mobilnost brez kompromisov.

Z dvema elektromotorjema Taycana Turbo S, ki na cesto potisneta vse do 761 konjskih moči, boste doživeli pospeševanje iz mirovanja do hitrosti sto kilometrov na uro v neverjetnem času 2,8 sekunde. S Taycanom GTS z veliko baterijo Performance Battery Plus pa se boste z enim polnjenjem zapeljali do 624 kilometrov daleč. Takšen doseg več kot zadošča za veliko večino potreb, še posebej v Sloveniji, kjer ta številka predstavlja celotno omrežje avtocest in hitrih cest.

Polnjenje na vsakem koraku z mrežo javnih in Porschejevih polnilnic

Lastnikom električnega Porscheja so na voljo različni tipi polnilnih postaj, od standardnih gospodinjskih vtičnic do hitrih polnilnic, ki omogočajo polnjenje v nekaj minutah. Posebna pozornost je namenjena omrežju Supercharger, ki ga ponujamo pri Porsche Centru Ljubljana in omogoča polnjenje Taycana z močjo do 270 kilovatov.

Slovenija pa je danes že dobro pokrita z omrežjem polnilnic, kar omogoča varno in enostavno polnjenje električnih avtomobilov na različnih lokacijah po državi. Kako v praksi delujeta polnjenje in potovanje z modelom Taycan, si lahko ogledate tudi v video vodiču zgoraj, v katerem predstavljamo vse tipe polnilnih postaj.

Spoznajte model Taycan od blizu: dizjan, tehnologija, udobje, polnjenje in vožnja

Čistokrvni športnik in tipičen Porsche daje vpogled v prihodnost električne mobilnosti. Da bi bolje razumeli vse njegove lastnosti, vas vabimo k ogledu video predstavitve, v kateri smo podrobno in od blizu predstavili vse značilnosti modela.

Vse to in še več lahko tudi sami spoznate ter preizkusite v salonu Porsche Center Ljubljana, kjer vam bodo naši izkušeni prodajni svetovalci predstavili svet znamke Porsche in vozil, ki navdihujejo.

* Izračun 50.000 kilometrov poti na vrednostni kartici MOON charge je bil narejen na podlagi trenutnih cen električne energije in podatkov WLTP za model Taycan Turbo. Dejanski doseg in količina kilometrov z dobroimetjem na vrednostni kartici lahko variirata.

 

Izberite svoj Porsche Taycan še danes in izkoristite ekskluzivno financiranje z izjemno ugodno akcijsko obrestno mero.

Financiranje E-ofenziva velja za vse nove modele Taycan, Taycan Sport Turismo in Taycan Cross Turismo, ki jih s Porsche Konfiguratorjem sestavite po svojih željah ter za vse nove avtomobile iz naše zaloge.

Izračunajte Porsche Financiranje E-ofenziva tukaj.

Newsletter image